Kunstzinnige oriëntatie
Kunstzinnige oriëntatie staat redelijk centraal in ons onderwijsconcept. We vinden het belangrijk dat kinderen breed kennis op doen, ook met door middel van kunst. Het is belangrijk om zicht te hebben op de resultaten van leerlingen, de ontwikkeling in die resultaten over de tijd en de relatie van de resultaten met het onderwijsleerproces (bijvoorbeeld aanbod, onderwijstijd, didactisch handelen).
We vinden het belangrijk dat de kinderen beelden, muziek, taal, spel en beweging leren te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. Ook leren de kinderen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren. De kinderen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed. Wij passen dit toe door een keer in de maand met elke klas een uitje te maken. De uitjes hebben te maken met het thema van die periode en zijn erg afwisselend. We bezoeken bijvoorbeeld een museum, een voorstelling etc. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen wereldburgers worden, door ze breed kunstzinnige te oriënteren is dit mogelijk. In groep 8 hebben wij een uitgebreide uitwisseling met Denemarken.
Ook nodigden wij elke week voor elke klas een leraar uit die een gast les komt geven. Deze onderwerpen verschillen. Er kan iemand van de bouw komen, die daar een les over gaat geven. Ook kan het zijn dat er iemand van de zorg een lesje komt geven over EHBO. Deze gastlessen zijn erg breed en wordt aan elke leeftijd gegeven. We hebben een special atelier.
Maak jouw eigen website met JouwWeb